A legjobb étterem otthon van

A legjobb étterem otthon van

Csupacsokis kuglóf

2016. február 28. - LaNe

csupacsokis_kuglof_kesz.jpg

A kuglóf:

  • 25 dkg vaj (3/4 csésze)
  • 15 dkg cukor,
  • 1 cs. vaníliáscukor
  • 3 tojás
  • 22 dkg liszt (1+3/4 csésze)
  • Csipet só
  • 1 tk. Sütőpor
  • 1 tk. Szódabikarbóna
  • 6 dkg kakaó
  • 175 g étcsoki géppel apróra törve

Vajat megolvasztani, cukrokat, egész tojásokat belekeverni. Száraz hozzávalókat külön összekeverni. Robotgépben mindent összekeverni, végül az aprított csokival is. Sűrű masszát kell kapni. Kikent, lisztezett kuglóf formában normál 180 fokon 40-45 percig sütni.

A kekszes hab:

  • 0.5 l habtejszín
  • 1/4 csésze cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 rúd pilótakeksz aprítóban darálva

Tejszínt felverni, a cukrot és a kekszet a kemény habba keverni. A kuglóf mellé kínáljuk.

 Nyáron vanília fagyival esszük.

 

A csokis massza:

img_20160228_125359.jpg

A kekszes tejszínhab:

kekszes_tejszinhab.jpg

 A megsült kuglóf:

csupacsokis_kuglof.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lanekonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr518425758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása