A legjobb étterem otthon van

A legjobb étterem otthon van

Kakaós csiga, túrós batyu

2016. április 10. - LaNe

turosbatyu_kesz.jpg

Hozzávalók:

tésztához:
  • 1 kg liszt
  • 5,5 dl tej
  • 2 db tojás (lehet csak a sárgája is)
  • 6 ek olaj v. 50g Margarin
  • 5 g élesztő (egy csomag)
  • 3 kk só
  • 3 ek cukor
töltelék kakaós csigához:
  • kakaó
  • cukor
töltelék túrós batyuhoz:
  • 25dkg túró
  • 4ek cukor
  • 1 tojás

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatni, a hozzávalókat összedolgozni. Lágy, de még nem ragadós tésztát kell kapni. Letakart edényben, meleg helyen, kétszeres méretre keleszteni.

Kakaós csiga:

Tésztát kb. 0,5cm vastagra nyújtani, olajjal vékonyan megkenni, a cukrozott kakaót ráhinteni. Feltekerni, kb 1cm vastag szeletekre vágni, sütőtálcán kicsit pihenni hagyni, majd kisütni.

Túrós batyu:

Tésztát kb 0,5cm vastagra nyújtani, négyzetekre vágni, a túrós masszát középre adagolni, sarkokat felhajtani, csúcsokat összenyomni. Az élek mentén a töltelék kilátszhat. Sütőtálcára helyezni, kicsit pihenni hagyni, majd kisütni.

A még forró batyukat és csigákat cukros tejjel meglocsolni.

 kakaoscsiga_nyers.jpg

turosbatyu_nyers.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lanekonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr418523562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása