Hozzávalók:
tésztához:- 1 kg liszt
- 5,5 dl tej
- 2 db tojás (lehet csak a sárgája is)
- 6 ek olaj v. 50g Margarin
- 5 g élesztő (egy csomag)
- 3 kk só
- 3 ek cukor
- kakaó
- cukor
- 25dkg túró
- 4ek cukor
- 1 tojás
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatni, a hozzávalókat összedolgozni. Lágy, de még nem ragadós tésztát kell kapni. Letakart edényben, meleg helyen, kétszeres méretre keleszteni.
Kakaós csiga:Tésztát kb. 0,5cm vastagra nyújtani, olajjal vékonyan megkenni, a cukrozott kakaót ráhinteni. Feltekerni, kb 1cm vastag szeletekre vágni, sütőtálcán kicsit pihenni hagyni, majd kisütni.
Túrós batyu:Tésztát kb 0,5cm vastagra nyújtani, négyzetekre vágni, a túrós masszát középre adagolni, sarkokat felhajtani, csúcsokat összenyomni. Az élek mentén a töltelék kilátszhat. Sütőtálcára helyezni, kicsit pihenni hagyni, majd kisütni.
A még forró batyukat és csigákat cukros tejjel meglocsolni.