A legjobb étterem otthon van

A legjobb étterem otthon van

Császármorzsa

2020. február 23. - LaNe

 csaszarmorzsa_01.jpg

hozzávalók:

  • 35 dkg búzadara
  • 3 dl tej (rizsital)
  • 6db tojás
  • 1 cs vaniliás cukor / esszencia
  • 1 csipet só
  • 12 dkg cukor (3dkg édesnégyes)
  • citromlé / héj
  • barack lekvár

elkészítés:

A búzadarát a langyos tejjel kikeverjük, pihentetjük (min. 5p). Laza tésztának kell maradnia, szükség esetén higítsuk extra tejjel.

Sütés előtt a tojássárgáját, cukrot, vaníliát, keményre vert tojáshabot és citromlevet a tésztához keverjük. A sót a fehérjéhez is adhatjuk.

Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, ere öntjük a masszát, elegyengetjük.

15p-ig 180C-on légkeveréssel sütjük. A sütőből kivesszük, erőst összetörjük, majd még kb. 10p-ig sütjük, míg kissé ropogós, aranyszínű nem lesz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lanekonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr315486796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása