hozzávalók:
- 35 dkg búzadara
- 3 dl tej (rizsital)
- 6db tojás
- 1 cs vaniliás cukor / esszencia
- 1 csipet só
- 12 dkg cukor (3dkg édesnégyes)
- citromlé / héj
- barack lekvár
elkészítés:
A búzadarát a langyos tejjel kikeverjük, pihentetjük (min. 5p). Laza tésztának kell maradnia, szükség esetén higítsuk extra tejjel.
Sütés előtt a tojássárgáját, cukrot, vaníliát, keményre vert tojáshabot és citromlevet a tésztához keverjük. A sót a fehérjéhez is adhatjuk.
Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, ere öntjük a masszát, elegyengetjük.
15p-ig 180C-on légkeveréssel sütjük. A sütőből kivesszük, erőst összetörjük, majd még kb. 10p-ig sütjük, míg kissé ropogós, aranyszínű nem lesz.