A legjobb étterem otthon van

A legjobb étterem otthon van

Hunyadi torta

2020. szeptember 20. - LaNe

Hozzávalók:

tésztához:

  • 7 db tojás
  • 25dkg gesztenye massza
  • 7 dkg porcukor
  • 7 dkg nádcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek rum

krémhez:

  • 4 dl habtejszín
  • 2 cs habfixáló
  • 7 dkg nádcukor

töltelékhez:

  • 30 dkg meggy
  • 1 ek cukor

mázhoz:

  • 8-10 dkg étcsokoládé
  • 3 ek tej
  • 2 ek olaj

elkészítés:

A tojást szétválasztjuk. A tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük (habverővel 4-5 perc), A gesztenye masszát, vaniliás cukrot, rumot hozzáadjuk, az egészet átkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a kristálycukrot beledolgozzuk, majd óvatosan a tésztába keverjük.

A tortaformát a sütőpapírra rájelöljük, a tészta 5-ödét ráterítjük. 180 c-os sütőben kb. 10-15 perc alatt barnára sütjük. Vizes sütőpapírra a kész lapot ráfordítjuk, a felső sütőpapírt szintén benedvesítjük. Pár perc után a felső sütőpapírt lehúzzuk, a tortalapot lisztezett tányérra fordítjuk. A többi lapot hasonlóan elkészítjük.

A tejszínt kemény habbá verjük. Mikor majdnem kész, a habfixálót és a cukrot is belekeverjük. A krémet a tortalapok közé töltjük úgy, hogy az oldalára is jusson. 1 órán át hűtjük.

Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, a tejet és olajat belekeverjük. A meleg maszát a tortára kenjük. Igény szerint díszítjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lanekonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr838843950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása