Hozzávalók:
- vastag húsú paprika 4kg
- víz 2l
- só 2 kk.
- egész bors
- babérlevél
- étolaj 2.ek
savanyító léhez:
- édesítőszer, pl. édes4es 1,5ek
- só 2 kk
- ecet 4ek
A paprikákat alaposan megmossuk, kicsumázzuk, felaprítjuk. Közben vizet forralunk olajjal, sóval, borssal. A paprikát kis adagokban a forrásban lévő vízbe tesszük. Megvárjuk, míg újra felforr, majd egy nagy lábosba kiszedjük, hagyjuk puhulni, hűlni. A forrázást a többi paprikával ismételgetjük. A kiszedett paprikát lefedni nem kell.
A főzőlé felével (1l) savanyító levet készítünk. A lé legyen túlzottan ízes (sós, édes, savanyú), mert a paprika sok ízt "felvesz". A lével felöntjük az üvegekbe töltött paprikát.
Tartósítószer nélkül készül, a hűtőben tároljuk.