A legjobb étterem otthon van

A legjobb étterem otthon van

Marinált paprika

2020. szeptember 20. - LaNe

Hozzávalók:

  • vastag húsú paprika 4kg
  • víz 2l
  • só 2 kk.
  • egész bors
  • babérlevél
  • étolaj 2.ek

savanyító léhez:

  • édesítőszer, pl. édes4es 1,5ek
  • só 2 kk
  • ecet 4ek

A paprikákat alaposan megmossuk, kicsumázzuk, felaprítjuk. Közben vizet forralunk olajjal, sóval, borssal. A paprikát kis adagokban a forrásban lévő vízbe tesszük. Megvárjuk, míg újra felforr, majd egy nagy lábosba kiszedjük, hagyjuk puhulni, hűlni. A forrázást a többi paprikával ismételgetjük. A kiszedett paprikát lefedni nem kell.

A főzőlé felével (1l) savanyító levet készítünk. A lé legyen túlzottan ízes (sós, édes, savanyú), mert a paprika sok ízt "felvesz". A lével felöntjük az üvegekbe töltött paprikát.

Tartósítószer nélkül készül, a hűtőben tároljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://lanekonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr213173070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása