Hozzávalók:
- 1 db közepes tök
- 50 dkg fagyasztott vegyes zöldség (pl. mexikói)
- 25-50 dkg sült hús
- 1 db konzerv vörösbab
- 1 szelet füstolt szalonna
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg zsíros sajt
- 2 ek liszt
- 3 dl tejföl
- Só
- Fűszerek ízlés szerint (pl. Naturella grill fűszerkeverék)
Elkeszítés:
A tököt felnégyeljük, magját kivájjuk, héját lehámozzuk, besózzuk, sütőben elősütjük. A vöröshagymát felkockázzuk, a felkockázott szalonnával lepirítjuk. A felkockázott sült húst és a zöldségeket hozzáadjuk, fűszerezzük, az egeszet összepároljuk. A lisztet a tejföllel kikeverjük, a raguhoz adjuk, majd a közben félig megsült tökbe töltjük. Reszelt sajttal megszórjuk, készre sütjük (kb. 20 perc 180 °C-on).