A legjobb étterem otthon van

A legjobb étterem otthon van

Lassan sült, tépkedett sertéshús, barbecue szószban

2017. július 16. - LaNe

lapocka_bepacolva.jpg

Hozzávalók:

  • 2 kg sertés lapocka
  • olaj
  • sör

Száraz páchoz:

  • Só (füstölt?)
  • Őrölt paprika
  • Mustár por
  • Foghagyma por

Szószhoz (barbecue szósz):

  • pecsenyelé
  • sűrített paradicsom
  • ketchup
  • mustár
  • worcherstershire szósz (vagy szójaszósz)
  • balzsamecet
  • foghagyma
  • őrölt bors
  • barna cukor/méz/édesítőszer/melasz
  • pirított hagyma
  • 1-2 babérlevél
  • római kömény

A hús felgöngyöljük, megkötözzük. Olajjal vékonyan bedörzsöljük, serpenyőben kérget sütünk. Az összekevert száraz páccal jó bedörzsöljük. Sütő tálba tesszük, aláöntünk ~1/4l sört. 130-140C-on 6-8 órát sütjük.

A kész húst kicsit hűlni hagyjuk, majd két villával szálaira tépkedjük.

Amíg a hús hűl, a szószt elkészítjük, majd a hússal összekeverjük. Viszonylag híg szószt készítünk, mert a hús sok nedvességet felszív.

Rögtön fogyasztható, de ha kicsit pihentetjük, hogy a fűszerek átjárják a húst, még finomabb.

A bejegyzés trackback címe:

https://lanekonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr4012667373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása