Hozzávalók:
- 2 kg sertés lapocka
- olaj
- sör
Száraz páchoz:
- Só (füstölt?)
- Őrölt paprika
- Mustár por
- Foghagyma por
Szószhoz (barbecue szósz):
- pecsenyelé
- sűrített paradicsom
- ketchup
- mustár
- worcherstershire szósz (vagy szójaszósz)
- balzsamecet
- foghagyma
- őrölt bors
- barna cukor/méz/édesítőszer/melasz
- pirított hagyma
- 1-2 babérlevél
- római kömény
A hús felgöngyöljük, megkötözzük. Olajjal vékonyan bedörzsöljük, serpenyőben kérget sütünk. Az összekevert száraz páccal jó bedörzsöljük. Sütő tálba tesszük, aláöntünk ~1/4l sört. 130-140C-on 6-8 órát sütjük.
A kész húst kicsit hűlni hagyjuk, majd két villával szálaira tépkedjük.
Amíg a hús hűl, a szószt elkészítjük, majd a hússal összekeverjük. Viszonylag híg szószt készítünk, mert a hús sok nedvességet felszív.
Rögtön fogyasztható, de ha kicsit pihentetjük, hogy a fűszerek átjárják a húst, még finomabb.