A legjobb étterem otthon van

A legjobb étterem otthon van

Almáspite

2023. október 29. - LaNe

20231030_171741.jpg

Hozzávalók:

  • 1,5kg alma (savanykás, ropogós, nem túl érett a legjobb)
  • 50dkg liszt
  • 20dkg vaj
  • 15dkg cukor
  • 2 db tojás sárgája / fehérje különválasztva
  • 2 ek. tejföl (kb. 10dkg)
  • 1 cs. sütőpor (10-12g)
  • fahéj - ízlés szerint
  • 1 cs. pudingpor (vanília ízű)
  • csipet só

Tészta:

A lisztet, a tojás sárgájával, a puha vajjal, a 1/3-ad cukorral és a tejföllel összegyúrjuk. Dermedni kb. fél órára a hűtőbe tesszük.

Töltelék:

Az almát lereszeljük, a maradék cukorral, fahéjjal összekeverjük. Kis pihentetés után a levét kinyomkodjuk. A levéből és a pudingporból pudingot főzünk. Ha kissé kihűlt, a reszelt almával összekeverjük.

Elkészítés:

A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Lisztezett deszkán az egyik felét tepsi nagyságúra nyújtjuk. Sodrófára tekerjük, zsiradékkal kikent, kevés liszttel meghintett tepsibe tesszük. Az almás tölteléket egyenletesen rákenjük, majd a második kinyújtott tésztaréteggel lefedjük. A tetejét villával megszúrkodjuk, tojásfehérjével megkenjük. 35-45p alatt 170-180 fokos sütőben, aranybarnára sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://lanekonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr1618245703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása