Hozzávalók:
párolt zöldséghez:
- 2 fej lilahagyma, laskára vágva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva, aprítva
- 1db sárgarépa, spirálozva
- 2db cukkini, spirálozva
- fél fej kisebb kelkáposzta, darabolva
- kis zacskó földimogyoró, pirítva
- korianderlevél, friss
- chili
- só
thai szószhoz:
- 4dl kókusztej
- 1db galanga, darabolva
- 1db thai citromfű, zúzva
- 1/2 db csillagánizs
- só, bors
Először a thai szószt készítjük el. Kókusztejben a citromfüvet és a galangát főzzük kb. fél órát, hogy az ízüket jól kiadják, és hogy a szósz besűrűsödjön. Sózzuk, borsozzuk.
Közben a lilahagymát, répát kókuszzsírban lepirítjuk, sózzuk, majd a cukkinit, fokhagymát, kelkáposztát hozzáadjuk. Készre pároljuk.
A mogyorót külön megpirítjuk.
A párolt zöldségekkel a thai szósz összekeverjük, a kihűlt pirított mogyorót, friss koriandert rászórjuk.