A legjobb étterem otthon van

A legjobb étterem otthon van

Párolt zöltségek thai szószban

2017. július 16. - LaNe

Hozzávalók:

párolt zöldséghez:

  • 2 fej lilahagyma, laskára vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva, aprítva
  • 1db sárgarépa, spirálozva
  • 2db cukkini, spirálozva
  • fél fej kisebb kelkáposzta, darabolva
  • kis zacskó földimogyoró, pirítva
  • korianderlevél, friss
  • chili

thai szószhoz:

  • 4dl kókusztej
  • 1db galanga, darabolva
  • 1db thai citromfű, zúzva
  • 1/2 db csillagánizs
  • só, bors

 

Először a thai szószt készítjük el. Kókusztejben a citromfüvet és a galangát főzzük kb. fél órát, hogy az ízüket jól kiadják, és hogy a szósz besűrűsödjön. Sózzuk, borsozzuk.

Közben a lilahagymát, répát kókuszzsírban lepirítjuk, sózzuk, majd a cukkinit, fokhagymát, kelkáposztát hozzáadjuk. Készre pároljuk.

A mogyorót külön megpirítjuk.

A párolt zöldségekkel a thai szósz összekeverjük, a kihűlt pirított mogyorót, friss koriandert rászórjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://lanekonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr8612667515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása