A legjobb étterem otthon van

A legjobb étterem otthon van

Teljes kiőrlésű búzakenyér kovásszal

2018. november 18. - LaNe

Hozzávalók

  • 40dkg liszt (100%)
  • 2,5-3dl langyos víz (~70%)
  • 15dkg kovász (~40%)
  • 3kk só
  • 1ek olaj

 

A lisztet a keverőtálba szitáljuk, a sóval összekeverjük. A kovászt, vizet és olajat hozzáadjuk, majd a masszát összekeverjük (elég lágy tésztát kel kapjunk). Ha a tészta összeállt, olajos kézzel megformázzuk, majd (kelesztő) tálba tesszük. Lefedve kelesztjük kb. 3-6 órát (a kovász lassabban keleszt, mint az élesztő). A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk. A tésztát végleges formára hozzuk, majd tovább kelesztjük 3-6 órán át. Kiszáradás ellen védjük. Sütés előtt a kenyér tetejét kedvünk szerint, éles késsel bevagdossuk, meglisztezzük. A párásított sütőben ~200C fokon megsütjük (kb 30perc).

A bejegyzés trackback címe:

https://lanekonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr3914379404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása