A legjobb étterem otthon van

A legjobb étterem otthon van

Birkapörkölt

2016. április 17. - LaNe

img_20160417_122312.jpg

Hozzávalók :

  • 3 kg birka vegyeshús
  • 30 dkg vöröshagyma 
  • 1,5 kg káposzta 
  • 6 ek pirospaprika (30 dkg) 
  • 1dl vörös/rozé bor

Vegyük elő a bográcsunkat. Lehetőleg az ontottvasat.  A bográcsban a felaprított hagymát kis zsiradékon megdinszteljük. A felkockázott húst fehérre pörköljük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi a húst rendesen ellepi. Kb. egy órát lassú tűzön főzünk, majd sózunk. Kb. fél óra után a húst időnként megkóstoljuk. Ha úgy gondoljuk,  hogy egy óra múlva kész lesz, bepaprikázzuk, beletesszük a nyolcad fej káposztákat (a káposztának kell egy óra főzés). 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lanekonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr478634556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása