A legjobb étterem otthon van

A legjobb étterem otthon van

Lángos

2016. május 29. - LaNe

Hozzavalok:

A tésztához:

  • 25 dkg fehér liszt 
  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt 
  • 25 dkg burgonya
  • 2 csapott teáskanál cukor 
  • 20g élesztő (friss)
  • 3 kk só

Sütéshez: étolaj

Feltéthez:

  • Tejföl 
  • Fokhagyma
  • Só 
  • Sajt

Langyos, cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. 

A főtt,  áttört burgonyábol, lisztből, élesztőből, sóból tésztát gyúrunk. Meleg helyen kb. fél órát kelesztjük, két-haromszorosára . A kb. 1cm-esre gyúrt tésztából pohárral korongokat szaggatunk. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, forró olajban mindkét oldalát kisütjük . A fokhagymás tejföllel megkenjük , reszelt sajttal megszórjuk. Melegen fogyasztjuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://lanekonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr108722994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása